Ne Kadar Harcarım

IMG_0997[1]

Bu yazımda Katar ile ilgili en çok merak edilen bir diğer konudan bahsedeceğim: Katar’da yaşamak için ne kadar para gerekli?

Burada çok az paraya da geçinenler var, milyon dolarlarıyla yaşayanlar da var. Bu nedenle ben ev kiralarını, olası harcamaları, ulaşım vb maliyetlerin ortalamalarını yazacağım ki siz de yaşam standardınıza ya da aldığınız teklife göre en azından bir karşılaştırma yapabilesiniz.

1- Ev kiraları: Öncelikle eşyalı mı eşyasız mı ev kiralayacağınıza karar verin. Sonrasında da 4-5 odalı villalarda mı yoksa apartman dairesinde mi kalacağınıza. Ev paylaşımı burada çok yaygın. Qatarliving.com, expatwomen.com, internations.org gibi sitelerden ev arkadaşı ilanı verebilir, ilan vermiş kişiler ile kontak kurabilirsiniz. Tabi bu durum aile olarak gelince çok daha farklı oluyor.

Eşyasız evlerin genelde elektrik, su ve internet harcamalarını ek olarak yapmanız gerekiyor. Şehir merkezine 30 dakika uzakta bir yerde 3000 QAR’e eşyasız bir studyo ev bulabilirken, bu fiyat şehir merkezine geldikçe 8-9000 QAR’e kadar çıkabiliyor. Elektrik, su faturaları çok fazla değil, tek kişi için aylık 200 QAR üzerine çıkmaz. Bazı apartmanlarda ortak alanın soğutması için kullanılan soğutma ücreti de daire başına bölüştürülüyormuş. İnternet de bağlatırsanız aylık 300 QAR gibi bir ücret veriyor olacaksınız ki tüm bu ek masraflar ile kiranız 1000 QAR daha fazlaya denk geliyor olacak.

Eşyalı evler, yine şehir merkezine uzak yerlerde 5,000 QAR’den başlayarak 30,000 QAR’e kadar çıkabiliyor. Tabi 30,000 diye bahsettiklerim Pearl adasında penthouse, 5/6 odalı lüks daireler. 30,000’e şehir içerisinde de eşyalı bir villa tutabilir, 4-5 odasını başkaları ile paylaşabilirsiniz. Elektrik, su ve internet harcamaları da genelde eşyalı evlerde kiraya dahil. Tavsiyem ev kiraları için http://www.propertyfinder.qa sitesine göz atmanız.

2- Ulaşım: Katar’da araba şart. Arabasız da yaşanmaz mı, yaşanır tabi fakat sinirlerinize hakim olabiliyor ve sabırlı kalabiliyorsanız. Taksi şoförleri genelde Hintli, Afrikalı ya da Filipinli. Benim ve yakın çevremin tecrübelerine göre Hintliler taksimetreyi açmadan sizden para koparma peşinde. Ya da taksimetre butonlarına basarak hile yapıp yol ücretini pahalıya getirmeye çalışmakta. Eğer yok taksimetreyi aç, ne yazarsa veririm demenizden hoşlanmazlarsa ben gitmiyorum çık dışarı diyip sizi araçtan da atabiliyorlar. Bununla ilgili polis hikayemi sonra anlatacağım ama polisin de size bir yararı olmuyor bu durumlarda. Kısacası, Katar’ın bir ucundan diğer ucu trafik yokken, gündüz 40 QAR’den fazla tutmuyor. Taksimetredeki tarife akşam 9’a kadar 1 olmalı, akşam 9’dan sonraysa 0 olmalı. Eğer taksimetre açık değilse ve siz bunu yolun sonunda farkettiyseniz para ödemek zorunda değilsiniz. Bunun dışında yolda sizi götürmek isteyen bir çok şoför var, bunlarla da gideceğiniz yere göre pazarlık yapabiliyorsunuz.

3- Ev harcamaları: Ev alışverişlerinizi Carrefour, Megamart, Lulu gibi süpermarketlerden yapabilirsiniz. Bir çok ithal ürün olduğundan biraz da sizin zevkinize göre bu harcamalar değişkenlik gösterebiliyor. Benim aylık mutfak harcamam 1000 QAR’i geçmiyor.

4- Ek harcamalar: Şehir içerisinde her bütçeye uygun çeşitli restoranlar var. Örneğin Souq’ta bir restoranda tek kişilik yiyeceğiniz bir yemek, nargileniz de dahil 100 QAR’i geçmiyor. Otellere giderseniz bu fiyatlar doğal olarak artıyor, ve bir yemeğe 400-500 riyal gibi bir rakam bile verebiliyorsunuz. İçkiler otellerde pahalı, biralar 35 QAR’den başlıyor. Her otelde happy hour var, 5 ile 8 arasında ( saatler otele göre değişkenlik gösteriyor) içkiler yarı fiyatına ya da 1 alana 1 bedava olarak satılıyor. Eğer QDC lisansınız varsa, birayı 8 QAR’den, şarabı da 38 QAR’den başlayan fiyatlarla satın alabiliyorsunuz. QDC lisansını da ayrı olarak anlatacağım.

Şirketler ev ve yol ücretlerini karşılıyorlar. Bazı şirketler ek ücret vermek yerine kendisi araç ya da ev de sağlayabiliyor. Eğer Katar’a gelmeyi düşünüyorsanız bunları mutlaka şirketinize sorun, mümkünse her iki opsiyonu da size sunmalarını sağlayın çünkü buraya geldikten sonra ne ile karşılaşacağınız hiç belli olmuyor.

67 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. Anonim dedi ki:

    merhabalar,yakında katara yerleşecek bit türk olarak kafamı kurcalayan en temel sorunlardan birine açıklık getirdiğiniz için teşekkür ederim..ailem ile (3 kişi) gelceğim..bu bahsettikleriniz ile birlikte aylık ortalama harcama tutarı için yaklaşık bir rakam verme imkanınız var mıdır?teşekkürler..

    Beğen

    1. kataragelsene dedi ki:

      Merhaba,
      Yazdığım gibi bu tamamen sizin yaşam standartlarınıza bağlı. Genel olarak yazıyorum, şehir içinde eşyalı normal bir 2 odalı daireye 8000 QR verebilirsiniz, aylık araç kiralama 1700 QR, ev harcamaları ayda 2000 QR tutacaktır. İlk aylarda yeni yerleşeceğiniz için biraz daha fazla harcamanız olacaktır. Evin depozitosu, ehliyet masrafı ve kullanıyorsanız alkol lisansı gibi depozito vermeniz gereken yerler olacak. Ailede 2 kişi çalışıyorsa kolaylıkla geçinilebilir.

      Beğen

      1. Anonim dedi ki:

        cok tesekkur ederim cevabınız için..bu arada ;bu site sayesinde ,Katar’a gelmeden azda olsa Katar’ı tanıma fırsatımız oldu..karşılaşacağımız iyi ve kötü sürprizlere karşı şimdiden bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim..iyi günler..

        Beğen

      2. kataragelsene dedi ki:

        Ben teşekkür ederim takip ettiğiniz için 🙂

        Beğen

      3. halit dedi ki:

        mrhba ben katarda vasıfsız işçi olarak çalışmaya gideceğim lakin işi bulabilirmiyim bulursam da aylık en düşük kaç riyal alırım lütfen cevapla iyi günler

        Beğen

      4. halit dedi ki:

        katara çalışmak için gitmeyi düşünüyorum aylık kaç riyal alırımvasıfsız işçilere en düşük kaç Riyal verilir Lütfen yardımcı olunuz Teşekkürler iyi günler …Türkiye’den gidip Katar’da iş bulabilir miyim

        Beğen

      5. kataragelsene dedi ki:

        Turkiye’den issiz olarak Katar’a gitmeyin cunku yasam oldukca pahali burada. Vasifsiz isci olarak da gitmenizi tavsiye etmem, vasifsiz iscilerin yasam kosullari pek insancil degil burada. Iyi sanslar..

        Beğen

  2. Erdem dedi ki:

    Ben katardan bir teklif aldim yeme icme hepsi Turk sirketine ait orada luks bir yatta gemici olarak calisacagim 5 yildizli otelde konaklayacagim bu masraflar sirket taragindan karsilaniyor alacagim maas ise 2500 dolar amacim ev parasi biriktirmek ailem burada kalacak ben tek gidecegim sizce bu paraya gidilir mi?

    Beğen

    1. kataragelsene dedi ki:

      Biraz yasam tarziniza gore tabi ama yeme icme konaklama ve yol sirkete aitse ve 2500 USD tamamen size kaliyorsa biriktirmek icin yeterli olacaktir.

      Beğen

  3. Sercan dedi ki:

    Merhaba;

    Katarda bir türk firmasıyla iş görüşmesine gideceğim. Eşimle birlikte iş süresi boyunca 2 kişi orada yaşamayı düşünüyorum. Orada orta-iyi yaşam ve bir miktar para biriktirmek için min kaç usd maaş almak gerekir. Şirketin sadece maaş verip diğer konulara karışmayacağını düşünerek yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler..

    Beğen

    1. kataragelsene dedi ki:

      Sirket ev, ulasim vs. karsilamali cunku en fazla gideriniz bunlardan olacak. Bunun disinda tamamen sizin yasam tarziniza bagli. Genelde buraya gelen herkes expat paketi aliyor buna da ev ve ulasim – hatta ucak bileti bile dahil oluyor. Tek kisi bunlarin hepsi dahil aylik 18-19,000 QAR altina gelmeyin derim.

      Beğen

  4. Anonim dedi ki:

    İyi günler ben erkek kabin memuruyum katar havayollarında çalışmak istiyorum 9 yaşında çocuğum var eşim ev hanımı çalışma şartlarını maaş çocuğumun okul masrafları gibi,şirket karşılıyormu yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

    Beğen

    1. kataragelsene dedi ki:

      Merhaba, havayollarinda ise alinacaginiz grade onemli. Ev, ulasim normalde karsilaniyor fakat paylasimli ev verebilirler, insan kaynaklari ile bunlari gorusmeniz faydali olacaktir. Iyi sanslar.

      Beğen

  5. egemen dedi ki:

    Merhaba doha da bir iç mimarlık firmasından şu teklifi aldım. sizce değerlendirmeye değer mi yoksa hiç bulaşma mı dersiniz?

    Salary & Allowances: Total of 13,000 QR allocated as per below

    1. Monthly Basic Salary in the sum of 5,000 QR.
    2. Monthly house allowance in the sum of 4,500 QR.
    3. Telecommunication allowance including Smartphone in the sum of 500 QR.
    4. Medical insurance, schooling, laptop, and all other living expenses in the sum of 800 QR monthly.
    5. Airfares in relation to the annual leave 200 QR / month (representing a total per year QR 2,400)
    6. Transportation allowance in the sum of 2,000 QR
    7. Vacation: 21 working days leave upon completion of one year service according to Qatar Labor Law.
    8. In case of resignation 45 days written notice is required
    9. All benefits as per Qatar Labor Law
    10. Period: Two years
    11. Workdays: 6 days a week

    Beğen

    1. Merhaba, basic 13,000 QAR olsaydi degerlendirin derdim ama ne yazik ki bu rakamlar oldukca dusuk.

      Beğen

  6. emir dedi ki:

    merhabalar,
    katar da optik sektörü hakkında bilginiz var mı?
    toptan ürün pazarlamak istiyorum.
    saygılar

    Beğen

    1. Merhaba, bu konu hakkinda hic bir bilgim yok ama Katar’da is yapabilmek icin Katarli bir sponsorunuzun olmasi gerekiyor.

      Beğen

  7. Gürkan dedi ki:

    Kolay gelsin…. Ben Türkiye’de pet su işi ile ilgilenmekteyim…Oraya tatile giden bir şirket yöneticisi arkadaşım bana orada şişelenmiş yada pet su işine girilebileceğini, su fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi. Acaba sizin görüşünüzce oraya türkiyeden pet şişe su ithal etsek satış pazarlama açısından düşünceniz nedir. iyi çalışmalar….

    Beğen

    1. Merhaba, Katar’da Hayat, Pınar, Erikli, Saka, Sırma gibi Turk markalari bulunuyor ve Turkler genelde bu markalari tercih ediyor cunku diger markalarin sodyum oranlari genelde cok fazla. Sadece su degil herseyin fiyati yuksek bu nedenle cok ucuza satabilir misiniz bilemiyorum.

      Beğen

  8. Cenk dedi ki:

    Merhabalar, Doha’da maaş olarak 7600 QAR öneren bir şirket var. Mobilyalı konaklama ve işe gidiş geliş ulaşımını kendisi karşılıyor. Sizce ne kadar birikim yapabilirim bu maaşla ayda? Bu arada işim gereği her ay başka ülkelerde bulunacağımdan aylık değil de günlük ucuza araba kiralayabilir miyim oralarda? Teşekkür ederim.

    Beğen

    1. Merhaba, 7600 basic maas ise gecinebilirsiniz ama pek biriktiremezsiniz. Konaklama ve ulasim zaten sirketler tarafindan karsilaniyor. Arac icinse istediginiz gibi kiralarsiniz fakat uzun donem lease etmeniz ya da satin almaniz daha ucuza gelecektir.

      Beğen

      1. Cenk dedi ki:

        Yıllık izin 30 gün, ayda en az 8 gün off. Telefon hariç elektrik, su vs. faturalarını şirket ödeyecekmiş. Sağlık sigortamı da şirket sağlıyormuş. En fazla ek uçuş primleriyle 8500 QAR oluyor ilk 2 sene için benim hesaplamama göre. Ben de düşündüm ki 1000-1100 QAR mutfak masrafım olur 1500-1600 qar da boş günlerimde ara sıra Doha’da dışarı çıkarım ayda 4500-5000 QAR birikim yaparım diye hesap etmiştim. Mümkün değil bu galiba. O kadar birikim yapamayacaksam gitmek istemem çünkü boşuna. 🙂

        Beğen

      2. Yillik 30 gun izin, saglik sigortasi vs genelde her sirket veriyor. Internet ve telefon cok pahali. Bunun disinda arabanin masraflari olacaktir. Disarida yemek yiyip sonrasinda devam ederseniz rahat 1,000 QAR harcayabilirsiniz Doha’da bir gecede. Yani yine yasanir ama 4500-5000’i birakin 2000 QAR bile biriktirmek cok zor olur. Net 10,000in altina gelmeyin derim.

        Beğen

  9. Gökcan dedi ki:

    hocam ben aşçıyım ve bana önerdikleri maaş 2000 riyal sizce oraya gitmeme değer mi ? (yol,yemek,kalacak yer onlara ait)

    Beğen

    1. Merhaba, 2000 QR’e gecinemezsiniz. Qatar cok pahali bir yer ve bu maasi Hintli iscilere veriyorlar burada. Kolay gelsin..

      Beğen

  10. oraz dedi ki:

    Merhaba,
    Yaklasik 4 senedir Havaalani IT , Special System dalinda calisiyorum,
    Inglizce, Turkce , Rusca ana dilim gibi kullanabiliyorum,
    Sizce Oralarda is bulabilirmiyim , bildiginiz bi link site var mi ?

    Tesekkurler

    Beğen

    1. Merhaba, Qatar Airways’in kariyer sayfasina bakabilirsiniz. Bunun yaninda Bayt.com ve Linkedin’de de is ilanlari bulunuyor. Kolay gelsin.

      Beğen

  11. alper dedi ki:

    iyi günler eşim profesyonel terzi her türlü kıyafeti (gelinlik abiye tesettür vs vs) dikebiliyor. oaralarda terzilere rağbet durumu nedir acaba? para arttırılabilecek bi meslekmidir terzilik?

    Beğen

    1. Merhaba. Burada terziler genelde Hintli ve dogal olarak biz Turkler de Turkiye’ye gittigimizde terzi islerimizi halletmeyi tercih ediyoruz ya da Katar’da yasayanlar tarafindan tavsiye edilen terzilere gidiyoruz. Bu nedenle Turk terzilere ihtiyac var diyebilirim ama ne kadar para kazandirir bilemem. Is kurabilmek icin Katarli bir ortaginizin olmasi gerektigini de unutmayin derim.

      Beğen

  12. omercan dedi ki:

    Iyi gunler. Katara bi arkadasimla birlikte okumaya gitmeyi dusunuyoruz. Universite icin. Orada kalabilecegimiz turk yurdu vb. Yerler var mi? Aylik yurtlar ne kadar? Ve ogrenci iken turkiyedeki gibi calisabilir miyiz ? ogrenci olarak aylik ne kadar harcamamiz olur cevaplayabilirseniz sevinirim tesekkurler

    Beğen

    1. Merhaba. Katar’da yasayabilmeniz icin (calismak veya okumak icin) bir sponsorunuzun olmasi gerekiyor. Universiteniz okumak icin sponsorluk verse de calismak icin vermeyecektir. Turk yurdu yok fakat Qatar University’nin yurt detaylarina suradan ulasabilirsiniz: http://www.qu.edu.qa/artssciences/anns/Accommodation.php#Q1
      Katar’da yasam, yeme-icme oldukca pahali. Eger geliriniz ya da birikiminiz yoksa kotu sartlarda yasamaya hazirlikli olmalisiniz.

      Beğen

  13. Nez dedi ki:

    merhabalar
    Katar iç işleri bakanlığından 30000 QR + ev iş teklifi aldım. Kabul edersem iç işleri bakanlığında çalışacağım. Sizce şartlar nasıldır. kabul edilebilir mi?

    Beğen

    1. Merhaba, 30,000 QR + ev/ulasim icin guzel maas. Bakanlikta olacagi icin calisma sartlarini sormanizi tavsiye ederim.

      Beğen

      1. Anonim dedi ki:

        Daha doğrusu sahil güvenlik komutanlığında danışman olarak çalışacağım. Şartlardan kastınız çalışma saatleri falan mı?

        Beğen

      2. Devlete bagli sirketlerde abaya yani siyah carsaf giymeniz gerekebiliyor ama sahil guvenlikte bunun olacagini pek sanmiyorum.

        Beğen

  14. Gökhan adıgüzel dedi ki:

    Selamlar, ben de eşim ile birlikte Meb’in Ylsy programı kapsamında Katar’a doktora yapmaya gelebilirim. Aylık 2750 dolar burs verecekler. Sizce bu para geçinmek için yeterli olur mu.

    Beğen

    1. Merhaba, kalacak yer ve ulasim dahilse ve cebinize toplamda 20,000 riyal kaliyorsa yasayabilirsiniz.

      Beğen

  15. seda dedi ki:

    Merhabalar bende seneye eşimle birlikte katara yerleşeceğim, Türklerin ağırlıklı olarak yerleştiği bir bölge var mıdır? Yada en güvenilir yaşanabilecek bölge neresidir önerir misiniz?

    Beğen

    1. Merhaba, hayırlı olsun öncelikle 🙂 Genel olarak her yer güvenli ama aile için, biraz da Türkiye’deki yaşam standartlarımız düşünüldüğünde Pearl en uygun yer. Pearl dışında Westbay de düşünülebilir fakat Pearl’de hem çok Türk var hem de dışarı çıkıp yürüyüş yapabilir, kolaylıkla cafe restoranlara gidebilirsiniz. Sadece bazı binalarda küf sorunu var, araştırarak ev tutmanızı tavsiye ederim.

      Beğen

  16. Seda AYKURT dedi ki:

    Merhabalar bende seneye eşimle birlikte katara yerleşeceğim, Türklerin ağırlıklı olarak yerleştiği bir bölge var mıdır? Yada en güvenilir yaşanabilecek bölge neresidir önerir misiniz?

    Beğen

  17. Metin dedi ki:

    Merhaba kolay gelsin, ben oto boyacısıyım, otomobil sektörü hakkinda biraz bilgi verirmisiniz ,yani oraya gitsem sanayisinde mi yoksa servis demi bu meslege ihtiyac ve talep var ve ortalama bu gibi iscilere ne maaş veriyorlar gecinecek ve biriktirece düzeydeki firmalar varmi?
    2 ) yabanci dil bilme zorunlulugu varmi ? 3 ) kaportaci boyaci götüren şirketler varmi? tavsiyeniz
    Teşekkür ederim.

    Beğen

    1. Merhaba Metin Bey, açıkçası oto sanayi ile ilgili pek bilgim yok fakat gördüğüm kadarıyla araç servisleri var. Katar’da Türkiye’deki gibi oto sanayi alanı yok. Çalışanlar Hintli/Bangladeşli ve işçi maaşını biriktirmeyi bırakın, alacağınız para Katar’da yaşamınızı oldukça zorlaştırır. Oto boyamaya çok ihtiyaç olduğunu da sanmıyorum çünkü Katarlılar zenginlikten araç değiştirmeyi tercih ederken oraya çalışmaya giden yabancıların araçları pek umurlarında olmuyor.
      Dil konusunda ise, Arapçanız yoksa İngilizce bilmeniz şart (bazı durumlarda Arapçanız olsa bile İngilizce gerekiyor).

      Beğen

  18. Ömer dedi ki:

    Merhaba.. Ben kamuda hemşire olarak görev yapıyorum. Yüksek Lisans mezunuyum. Qatarliving de iş ilanı veren sponsorlarla iletişim kurdum. 1 yıllık deneme süreci olduğunu ve bu süre sonunda memnun kalırlarsa devam edeceklerini söylediler. Risk alıp katara gelmek istiyorum. 1 yıl sonunda sözleşme yenilenmezse başka yerde iş bulma olanagım nasıl olur.Bekarım ve para biriktirmek istiyorum. Türkiye de devlet hastanesini bırakıp orada çalışmak mantıklımıdır sizce? Teşekkür ederim. Cevaplarsanız sevinirim

    Beğen

  19. Ömer dedi ki:

    Merhaba. Kamuda hemşire olarak çalışmaktayım. Yüksek Lisans mezunuyum. Qatarliving den iş ilanı veren sponsorlardan bilgi aldım. 1 yıllık deneme süreci sonunda memnun kalırlarsa sözleşmeyi uzatacaklarını söylediler. 1 yıl sonunda sözleşme yenilenmezse tekrar iş bulmam sıkıntı olur mu? Sonuçta pirince giderken eldeki arpadan olmak istemem. Teşekkürler. Cevaplarsanız sevinirim)

    Beğen

    1. Merhaba, Qatarliving den iş ilanı veren sponsorlar derken size is teklifi eden birinden mi bahsediyorsunuz? Sponsorların hepsi farklı, ve qatarliving’e pek güvenmemenizi tavsiye ederim. Eğer iş teklifiniz varsa 1 yılın sonunda ne olacağını kimse size temin edemez, Katar’da bulunup da (eşinden dolayı vs.) iş bulamayan bir çok kişi var.

      Beğen

  20. Ayten dedi ki:

    Merhaba 7000dolara katarda yasamak mumkunmu

    Beğen

    1. Evet mümkün. Yaklaşık 25,000 QAR ediyor ve bu maaş ile Katar’da yaşayabilir ve para bile biriktirebilirsiniz.

      Beğen

  21. Anonim dedi ki:

    merhaba. katardan iş teklifi aldım.
    ev
    +araba
    +yakıt
    +yemek
    +3000usd iş teklifi aldım.
    sormadım fakat muhtemelen sağlık sigortasını da yapıyorlardır. teklif katar şartlarında nasıl acaba. iyi günler

    Beğen

    1. Merhaba, 3000 USD size kalıyorsa yeterli. Katar’da en büyük harcama ev, yol, seyahat ve dışarıda yemek. Ev ve yolu karşılıyorlarsa yeterli olacak bir maaş.

      Beğen

  22. ali dedi ki:

    merhaba. katardan iş teklifi aldım.
    şartlar: Ev + Araba + Yakıt + Yemek + 3000usd
    katar şartlarında teklif nasıl acaba

    Beğen

  23. Anonim dedi ki:

    merhaba,
    bu tur is ilanlari nereden baka bilirim ?

    saol.

    Beğen

    1. Merhaba, hangi tür iş ilanları arıyorsunuz?

      Beğen

      1. Anonim dedi ki:

        havacilik sistemleri, havalimani IT ,
        uluslararasi SITA, VANDERLANDE, ILF consulting ile islemisligim var.
        rusca inglizce turkcem var, tercumanlikta yaptim ek is olarak.

        Beğen

      2. Qatar Airways’in sitesindeki açık pozisyonlara bakmanızı öneririm. Bunu dışında Linkedin.com’da da güzel ilanlar oluyor, orayı da takip edip başvuru yapabilirsiniz. Başka bir alternatif ise bayt.com

        Beğen

      3. Anonim dedi ki:

        Qatar Airways cok ama cok qualified eleman ariyor, yani cok ileri certifikali ve is tecrubeli ..Gerci genel Dubai olsun Qatar olsun hepsi boyleler,
        ben shunu sormak istiyorum, orada Turk sirketleri varmidir acaba, havalimani yapan,isletmesini yapan ve ya benzer.
        Cunku Qatar icin orada biraz onceden calismam iyi olacak gbi.
        tesekkurler.

        Beğen

      4. Qatar Airways çok tecrübeli olanları yüksek pozisyonlara alıyor fakat yer hizmetleri işlerinde tecrübesiz bile alabiliyorlar. Sadece maaş düşük oluyor. Benim üniversite mezuniyetinden sonraki ilk işim Katarlı bir şirketti, bu nedenle ingilizceniz varsa nasıl olsa almazlar diye bir düşünceniz olmasın. Katar’daki Türk şirketleri genelde inşaat şirketleri, bu nedenle mühendis öncelikli alım yapıyorlar.

        Beğen

  24. Can dedi ki:

    Orada mağaza açmak için ne gerekiyor sponsor şartmı diyelim sponsor bulduk kurduğumuz işe ortakmı oluyor bu sponsor ?

    Beğen

    1. Merhaba, artık ülkede yatırım yapmak isteyen yabancılar kuracakları şirketin tamamına sahip olabiliyor diye biliyorum. Yapmanız gereken kendinize bir ticari temsilci atamak. Future Gate diye bir firma var, onlardan bilgi alabilirsiniz. İyi şanslar..

      Beğen

  25. Erol dedi ki:

    Merhaba 3 günlük bir doha turu yapacağım lüks yerlerde yiyip içip gezersem ortalama ne kadar bir bütçe ayırmam gerekiyor. Otel hariç

    Beğen

    1. Merhaba. Doha’da en fazla harcama yeme/içmeye gidiyor. Four Seasons Nobu’da ya da Mondrian The Cut by Wolfgang Puck’ta yemeğe giderseniz kişi başı 500 QAR’e kadar harcama yapabilirsiniz. Eğer cuma günü Doha‘da olacaksanız otellerin brunchlarına gitmenizi tavsiye ederim ki bu da en iyi yerlerde limitsiz alkol dahil 500 QAR’a kadar çıkıyor. Otel barlarında happy hourlarda bira fiyatları 35 QAR’den başlıyor fakat yakında bu fiyatlar da artacak. Bunun dışında müzeler ücretsiz. Souq’ta yemeğe giderseniz en fazla 150 QAR harcarsınız. Yine otellerin sahillerini kullanmak isterseniz giriş 350 QAR’a kadar çıkıyor. Ulaşım için Uber veya Careem’i tavsiye ederim, bunlarla havaalanından Westbay’e ulaşım 70 QAR civarı tutacaktır.

      Beğen

    2. Ayla dedi ki:

      Pratisyen bir hekim nekadar alıyor bir bilginiz varmı yirmi yıllık tecrübeli yazarsanız sevonirim

      Beğen

      1. Merhaba, doktor maaşları ile ilgili pek bilgim yok ama Türk Hastanesi’nde çalışan birilerine ulaşabilirseniz belki yardımcı olabilirler.

        Beğen

  26. Erol dedi ki:

    Cheese factory ve souq da yeme içme yapacağım. Bunun dişında gezme dahil ortalama 3gun icin 2000QAR Yeterli gibi. Içki kullanmiyorum

    Beğen

    1. Kesinlikle yeterli 🙂 İyi eğlenceler

      Beğen

  27. Erol dedi ki:

    Tur firmasiyla gidiyorum otel kahvalti onlara ait 1gunde onlar gezdirecek geriye 3gun kaliyor. Orada sorun yasamamak adina bilgi almak istedim tesekkurler.

    Beğen

  28. izmir dedi ki:

    Merhaba, 2 cocugum ve eşimle Tr de ortalama sosyal bir aile olarak yasıyoruz. asagıdaki teklif icin bir degerlendirme yapabilir misiniz?

    Basic Range: 15,000 – 17,000QAR
    Married Housing Allowance: 14,000QAR
    Transport Allowance: 2000QAR
    Furniture Allowance: 55,000QAR on completion of probation
    Schooling: For up to 4 children
    Flights Annually for Spouse and up to 4 dependents
    Medical for Spouse and up to 4 dependents I hope QG may negotiate the basic range after which is acceptable by me.

    Beğen

    1. Merhaba,
      Anladığım kadarıyla aylık elinize geçecek rakam yaklaşık 35K civarı. Rakam güzel ve yeterli ama yine de pazarlık yapıp net maaşı yükseltmeye çalışın derim.
      Şimdiden hayırlı olsun 🙂

      Beğen

Yorum bırakın