Katar’da Turist Olmak

11001842_10152553447937038_7887218420497406258_n

Kim Katar’a gezmeye gelir diyordum ki İtalyan arkadaşımın ziyareti ile Katar’a başka bir gözle bakmaya başladım. Önce 1 haftalık gezilecek görülecek yerler planı yaptım. Tabi listedeki kültürel gezilecek yerleri toplasanız 2 günü geçmiyor. Zaten toplasanız 3 müze, 1 souq, 2 de park var. Diğerleri çöl safarisi, oteller, alisveris merkezleri, sahil ve bar/restoranlardan oluşuyor. Listeyi aşağıda paylaşıyorum:

Pazartesi:
Islamic Art Museum ziyareti ve ardından hemen yanındaki MIA Parkta yürüyüş. Parkın sonundaki cafe’de oturup West Bay manzarasını izlemeyi unutmayın. Bu cafe herhalde Katar’ın en mükemmel manzarası olan yer. Biraz dinlendikten sonra MIA parkın hemen yanındaki Al-Riwaq Gallery’i ziyaret edin (10.30-17.30 açık). Burada 3 ayda bir yenilenen sergiler oluyor. Damien Hirst gibi sanatçıların eserlerini getiriyorlar. Modern sanat severler için gezilmesi gereken bir yer.
Akşam üzeri Souq Waqif’a yürüyün. Burası Katar’ın merkezi olan, geleneksel dükkanların ve restoranların bulunduğu pazar alanı. Akşamına buradaki restoranlardan birine oturup yemek yiyin, nargile için.Türkten Fas mutfağına kadar her türlü yemeği bulabileceğiniz restoranlar mevcut.

Not: Islamic Art Museum salı günleri kapalı.

Salı:
En azından bir gününüzü mutlaka sahilde geçirin. Otellerin plajları ücretli. Ben henüz tümünü denemedim ama Intercontinental’in sahili simdiye kadarki favorim. Öğlen havuzun yanındaki Mykonos Yunan Restoranında yemeğinizi yiyin. Saat 12’de açılan restoranda Tzaziki (Yunan usulü cacık) yiyip deniz mahsullu yemekleri tadabilirsiniz.

Akşamına hala haliniz varsa otelin M katındaki Belgium Cafe’de happy hourda yarı fiyata biranızı içerek Belçika’nın ünlü midyelerinden yiyin. Bira merakınız varsa bu bar herhalde en fazla çeşitte bira bulacağınız bar. Kwak’tan Delirium’a kadar çoğu Belçika birası mevcut.

Çarşamba:
Eğer sanati seviyor ve biraz daha galeri görmek istiyorsanız Mathaf: Arab Museum of Modern Art’ı ziyaret edin. Buraya taksi ile gitmek istemezseniz Islamic Art Museum’un önünden ücretsiz servis kalkıyor. Çarşamba gününden pazar gününe kadar 11.00-17.00 saatleri arasında, cuma günü ise 15.00-20.00 saatleri arasında kalkan servis ile müzeye ulaşmanız 25-35 dakika sürüyor.

Sonrasında yine taksi ile Katara’yı ziyaret edin. Sanat ve kültür merkezi olarak tanımlanan Katara’da sahil, restoranlar, sanat galerileri mevcut. Gününüzün geri kalanını burada geçirebilir, karnınızı buradaki restoranlardan birinde doyurabilirsiniz.

Akşam için Katara’ya en yakın olan otellerden biri olan St Regis Hotel’e gidin. Zevkinize gore Rooftop Bar’da ickinizi icin ya da Jazz Bar’da canlı caz müzik dinleyin.

Perşembe:
Güne biraz geç başlamakta fayda var, çünkü perşembe günü Katar’ın cuması ve akşamına dışarı çıkmadan olmaz. Öğleden sonranızı Dubai Marina’ya benzeyen yapay Pearl adasında geçirebilirsiniz. Adada yeni açılan Marsa Malaz Kempinski Hotel’i görmeye gidebilirsiniz.

Akşamına otellerden birinin sahil partisine gidin. Şu ara Hilton, Ritz-Carlton ve St. Regis’in sahillerinde beach partiler duzenleniyor. Haftanın programını programını Facebooktaki sayfalarından öğrenebilirsiniz.

Cuma:
Cuma günü brunch günü. Katar’da 1 hafta kalıyorsanız mutlaka bir otelin brunch’ına gidin derim. Benim favorim W Hotel’deki Market by Jean-Georges. Time Out Doha tarafından da en iyi brunch mekanı olarak seçilen bu restoranda yemeğinizi yerken canlı Jazz müziği dinleyebilirsiniz.12den 15.30’a kadar açık olan restoranda içkisiz ve limitsiz içkili 2 çeşit menü var. Akşamına yorgun olmazsanız yine Katar’ın otellerinden birinde eğlencenize devam edebilirsiniz. Hilton’daki Trader Vics, Sheraton’daki İrish Harp veya La Cigale’deki Sky View Bar benim favorilerimden.

Cumartesi:
Katar’a gelmişken Safari’ye gitmemek olmaz. Discover Qatar ile şu linkten safarinizi 1 hafta öncesinden ayarlayıp öğleden sonranızı çölde geçirmenizi tavsiye ederim: http://bit.ly/ToursActivities
Hangisini alacağınızı bilmiyorsanız, aksam yemegi dahil olan Inland Sea Safari oldukça keyifli. 14.30-22.00 arasında olana giderseniz güneşin batısını da çölden izleyebilirsiniz. 14.00 civarinda sizi verdiginiz adresten aliyorlar, çölde bol adrenalinli bir safariden sonra akşam vakitlerinde sizi yine çölde deniz kenarinda bir kampa götürüyorlar. Burada açık büfe barbekü etlerinizi yerken yakılan ateşin başında nargilenizi içebiliyorsunuz. Eğer isterseniz sahilde voleybol oynayabiliyor, ya da kamptaki boardları alıp çölde sandboard da yapabiliyorsunuz.

Pazar:
Son gün için biraz alışveriş ve ardından dinlenmek için parkta sakin bir gün geçirebilirsiniz. Villagio alışveriş merkezinde alışveriş yapıp hemen yanındaki Aspire Park’ta da dinlenebilirsiniz. Daha fazla alisveris merkezi gezmek isterseniz gidilebilecek diğer alışveriş merkezleri City Centre ve Landmark.

Alternatif olarak yine otellerin beachlerine gidebilir, keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

2 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. imidii dedi ki:

    Slm. Yazıların süpe,r daha geleli 1 ay oldu ve rehber bilgilerin çok çok yardımcı oldu. Teşekkürler.

    Beğen

    1. kataragelsene dedi ki:

      Rica ederim, hosgeldiniz 🙂

      Beğen

Yorum bırakın