Katar’da Türk Yemeğine Aşermek

11081465_10152672884207038_959731328728056208_n

Katar’da yaşıyorsunuz, uzun zamandır Turkiye’ye gidemediniz ve Türk yemekleri aşeriyorsunuz. Bir kere Türk restoranı olarak kendilerini adlandıran her yere kanmayın. Çalışanları Türkçe bile konuşamıyorlar. Geçen aylarda C ring road üzerinde Financial Square’de Emirgan Sütiş açıldı, Türk yemeklerini ve kahvaltısını orada bulabilirsiniz. Simit, demli çay, ezine peyniri ve hatta sucuk bile var.

Sutis’e alternatif olarak Katara’da bulunan Sukhar Pasha Ottoman Restoranı’na da gidebilirsiniz. Biraz pahalı da olsa gidip denemeye değer.

Pearl’de ve Ezdan Mall’da Mado varmış, henüz gitmedim ama gidenlerin söylediklerine göre çok bir esprisi yokmuş.

Peki evde Türk yemekleri yapalım derseniz malzemeleri nereden bulacaksınız? Al Meera’nın Al Matar caddesindeki marketinde bolca Türk ürünü bulunuyor. Biber salçasından nar ekşisine kadar çoğu ürünü burada bulmanız mümkün.

Son olarak da dışarıda yemek istemeyen ama evde de yemek yapamayanlar için bir alternatif. Katar’da yaşayan bir bayan evde ev mantısı ya da sarma gibi yemekler yapıp 2 gun içerisinde size siparişinizi ulaştırıyor. Siparişi bugün verdiğimiz için henüz bir yorum yapamıyorum ama ilerleyen günlerde değerlendirmemizi paylaşacağım 🙂

 

edit: Mantı mükemmeldi, evde mantı yapmak isteyenler olursa kontak detaylarını paylaşabilirim.

2 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. Aytac dedi ki:

    Blog’un cok detayli bilgiler iceriyor. Emegin icin sagol. Manti icin kontak isini halledersek iyi olacak. Gonderirsen memnun olurum 🙂

    Beğen

    1. kataragelsene dedi ki:

      Tesekkurler, mantiyi artik Al Meera supermarketleri de satiyor. Superfresh Kayseri Mantisi, borek vs urunlerini getirmeye basladi.

      Beğen

Yorum bırakın