Katar’da Nasıl Oy Veririm

IMG_7353

Katar’da yaşamanız oy vermemeniz için bir bahane değil. Kasım’daki seçimler için kayıt süresi 2.Eylul’de doldu, bu seferkini kaçırdıysanız ya da Doha’ya yeni yerleştiyseniz Doha Büyukelciliği’ne gidip kaydınızı yaptırmanız gerekiyor. Kayıt için yanınızda götürmeniz gereken sadece TC kimliğiniz. Eğer kimliğinizi Türkiye’de bıraktıysanız pasaportunuzun orjinali ile de kayıt yaptırabiliyorsunuz. İşlem uzun sürmüyor, ufak bir form doldurup imzalıyorsunuz.

Eğer kaydınızı 2.Eylul’e kadar yaptırdıysanız YSK sayfasından sorgulama yapıp kayıt olup olmadığınızı kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer olmadıysanız itiraz süresi 10.Eylul’e kadar. Seçmen kütükleri ise 20.Eylul’de kesinleşecek. Seçim sandıkları, Doha Büyükelçiliği’nde 25.Ekim’de kurulacak ve sadece 1 gün sürecek. Eğer gümrükte oy vermeyi tercih ederseniz 8.Ekim ile 1.Kasım arasında oyunuzu verebilirsiniz.

Doha Türk Büyükelciliği’nin yeri için buraya tıklayın.

Doha Türk Büyükelçiliği’nin websitesine ulaşmak için buraya tıklayın.

Telefon numaraları ise +974 44951317.

2 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. Yılmaz tağrikulu dedi ki:

    Katar dohada çalışıyorum haziran 2018 seçimlerinde oy kullanmak istiyorum ne yapmalıyım kayıt süresi gectimi lütfen bilgi verin

    Beğen

    1. Merhaba, ikametinizi Doha’ya aldirip secim kutugune kaydinizi yaptirmaniz lazim (Bunu Doha’daki elcilikten halledebilirsiniz). 16-17 Haziran 2018’de yine elcilikte oy verilecek. Eger seyahat ediyorsaniz Turkiye’de gumrukte de oyunuzu verebiliyorsunuz.

      Beğen

Yorum bırakın