Katar QAWS Hayvan Barınağı

IMG_7540

Cuma günleri için kendimize sinemanın dışında yeni bir aktivite bulduk: Köpek gezdirmek. Geçen haftalarda 2nd Chance isimli organizasyondan bahsetmiştim. Bu hafta da QAWS isimli ayrı bir barınağa gittik. Barınak, Aspire Park’ın yakınlarında, diğeri gibi şehirin dışında değil. Boş bir tarlanın içerisinde yer alan barınağa gidebilmek için biraz toprak ve taşlı yollardan geçmek gerekiyor.

Bu barınakta diğerinden farklı olarak daha fazla kedinin yanı sıra maymun, öküz, tavşan, eşek ve atlar da bulunuyor. Yardım için gittiyseniz ilk girişte size gönüllü formu doldurtup imzalatıyorlar. Sonrasında barınağı gezebiliyor, köpekleri (eğer gezdirilmediyse) gezdirebiliyor ve hatta mamalarını bile kafeslerine koyabiliyorsunuz.

Daha organize gördüğümüz bu barınakta en azından hayvanlar odalarda tutuluyor ve serinletiliyor. 2nd Chance’te köpekler dışarıdaki kafeslerde, sıcağın altında tutuluyordu.

Köpekler diğer barınağa göre biraz daha besili, iyi durumdalar. Tedavi altında olan birkaç hayvan bile var. Tabi tedavi ve bakım masraflarını kimler karşılıyor derseniz, çevreden aldıkları destekler ile aylik 17,000 QR olan kiralarını bile zor karşılayabildiklerini söylüyorlar. Para dışında bağış yapabileceğiniz ürünlerin listesi şurada yer alıyor: http://www.qaws.org/donate/donate.php

Eğer siz de gidip bu kuruluşa destek olmak isterseniz hafta içi saat 7.00-10.00 ve 16.00-18.00 saatleri arasında halka açıklar.

Cins ve çok güzel kediler var, hepsi terkedilmiş. Eğer evinize ufak bir arkadaş almak isterseniz de talepler perşembe-pazar günleri 16.00-18.00 arasında kabul ediliyor.

Yorum bırakın