Katar’ın En İyi Otelleri

2022 FIFA Dünya Kupası öncesi Katar’da hazırlıklar devam ediyor. Yeni oteller, inşaatlar yapılıyor. Gerçi bu Katar’ın degişmeyen bir gerçeği: devamlı inşaat halinde olmak…

Oteller ve alışveriş merkezleri Katar’da en önem taşıyan binalar arasında. Çünkü hem hava sıcak olduğundan hem de yapılacaklar kısıtlı olduğundan insanlar evden çıktıklarında kendilerini ya bir otelde ya da bir alışveriş merkezinde buluyorlar.

Bu yazımda size Katar’ın kalınmaya değer en iyi 6 otelini sıralayacağım. Hadi başlayalım:

1- Marsa Malaz Kempinski, The Pearl

The Pearl- Qatar’da bulunan Marsa Malaz Kempinski Hotel açıldığı zamandan beri popülaritesini koruyor. Özellikle ulaşım açısından pratikliği nedeniyle Pearl Adası’nda yaşayanlar için durak noktası olan bu otelde Spa by Clarins, kapalı havuz ve toplamda 7 adet restoran bulunuyor.

Kendine özel sahilinde şu sporları yapabilir, cuma ve hatta cumartesi günleri çeşitli restoranlarında brunch deneyimleyebilirsiniz. Eğer Meksika mutfağını seviyorsanız El Faro ve Toro Toro restoranlarına mutlaka uğrayın derim.

Marsa Malaz Kempinski Doha

2- Mondrian Doha

Eğer tasarım otellerini seviyorsanız vs sahili olmasa da olur derseniz Mondrian Hotel kesinlikle kalmaya değer. Modern ve geleneksel tasarım elementlerinin birleştiği bu otelin içine girer girmez ne demek istediğimi anlayacaksınız.

New York’un ünlü Magnolia Bakery’sinin yanı sıra otelde harika bir balo salonu ve ünlü restoran Cut by Wolfgang Puck bulunuyor. Bunun yanı sıra Hudson Tavern’de çok farklı bir atmosferde içkilerinizi yudumlayıp gece eğlencesi için de Rise’a geçebilirsiniz.

Mondrian Doha havuzu

3- Four Seasons Hotel Doha

Sahil ve marinası bulunan Four Seasons Doha oteli Westbay’de Corniche’in hemen bittiği yerde, Hilton ve Sheraton otellerinin arasında bulunuyor. WestBay tarafında kalalım ve denize de girebilelim derseniz, birkaç seçeneğin arasında en iyi otel Four Seasons Doha Hotel.

Japon mutfağını severler için ünlü Michelin Star restoran Nobu da burada yer alıyor. Nobu, otele yürüme mesafesinde fakat eğer otelde konaklıyorsanız ve rezervasyonunuz varsa, resepsiyondan bir golf aracı ayarlayarak da restorana geçebiliyorsunuz. Malum yaz sıcaklarında dışarıya adım attığınızda bile ter içerisinde kalabiliyorsunuz.

Bunun dışına otelin havaalanına uzaklığı araba ile 20-25 dakika ve kocaman bir spası da bulunuyor. Tenis oynamayı severler otelin tenis kortlarından da faydalanabiliyor.

Four Seasons Hotel

4- Sharq Village & Spa, A Ritz Carlton Hotel

Pearl ve Westbay tarafından sıkıldıysanız ve Doha’ya Cornice’in diğer tarafından bakmak isterseniz Sharq Village & Spa tam size göre. Diğer otellere nazaran daha sakin olan bu otelde odalar da alışılmışın dışında. Bungalow halinde olan suit odalardan 350 metre uzunluğundaki sahiline geçiş yapabilir, spasında çeşitli masajlar yaptırabilir ve yoga derslerine katılabilirsiniz.

Otel havaalanına yakın ve içerisine girdiğiniz anda resort havasını hissediyorsunuz. Nargile severler için de kesinlikle tavsiye edebileceğim bir otel.

5- Mandarin Oriental, Doha

Mandarin Oriental Doha, ben Katar’dan ayrıldıktan sonra açıldı fakat Mandarin Oriental otellerinin kalitesini bilen biri olarak bu listeye eklemezsem olmazdı. Doha’nın yeni kültürel kalbi olan Msheireb Downtown ıçerisinde açılan Mandarin Oriental Doha, Souq Wakif’a 10 dakika yürüme mesafesinde ve havaalanına da 14 km uzaklıkta.

Lokasyonu, terastaki havuzu harika ve odaları oldukça geniş. Şehir içerisinde lüks konaklama yapmak isteyenler bu otelde kesinlikle konaklamalı.

Mandarın Oriental, Doha‘yı ziyaret ettiğimizde kalacağımız oteller arasında yerini alıyor.

Mandarin Oriental Doha

6- W Doha

W Doha yeni oteller arasında değil fakat çok da eski olduğu söylenemez. Doha Westbay içerisinde, Corniche’e yürüme mesafesinde (pek kimse yürümez ama) bulunan otel iç tasarımı ile kendisini diğer otellerden ayırıyor.

W Hotel Doha‘nın bir kısmı uzun süreli konaklamalar için ayrılmışken diğer kısmı ise normal otel olarak servis veriyor. İçerisindeki Spice Market’da harika asya yemekleri yiyebilir, zemin kattaki Market by Jean-Georges’da da cuma günleri brunch deneyimi yaşayabilirsiniz.

Otelin tek dezavantajı sahili olmaması ve havuzunun da ufak olması. Buna rağmen yemek, içmek ve spa için gidilebilecek en iyi oteller arasında yerini koruyor W Doha.

Üstelik Şafak Güvenç’in yönetimi altında olan otelde birçok Türk çalışan da var.

Sizin en iyi Katar otelleri listenizde hangi oteller var? Yorumlarda okuyucularımızla paylaşın!

Yorum bırakın