Katar’da Spor ve Sağlıklı Yaşam

IMG_7585

Katar’da zamanımız bol, gidilecek müzeler, camiler bitti. Restoranları da keşfettik, otelleri de.. Alışveriş merkezine de gidip durmaktan sıkıldık. Peki şimdi ne yapacağız? Ya bir hobi bulacağız, ya da spora başlayacağız. Ben de tam bu noktada size yapabileceğiniz bir kaç spor aktivitesinden bahsedeceğim.

Öncelikle para vermek istemiyorsanız yapabileceğiniz aktiviteler yürüyüş veya koşu. Corniche boyunca hava ne kadar sıcak olursa olsun yürüyen ve spor yapan birileri mutlaka oluyor. Ter atmak için bire bir. Bunun dışında Villagio tarafındaki Aspire Park’ta ve Pearl adasında da yürüyüş ya da koşu yapabilirsiniz.

Katar, bisiklet için pek uygun bir yer değil. Ancak yine Corniche veya Aspire Park’ta bisikletinize binebilirsiniz. Trafiğe çıkmamanızı öneririm çünkü buranın trafiği birbirinin üstüne çıkmaya çalışan 4x4ler ve kaldırım üzerinden giden GMC’ler ile dolu.

Dışarısı sıcak zaten, ben klimalı ortamda spor yapayim derseniz ve apartmanınız ya da villanızın spor salonu yoksa dışarıdaki spor salonlarına üyelik yapabilirsiniz. Otellerdeki spor salonlarını tavsiye ederim, çünkü bu spor salonlarına yazıldığınızda genelde üyeliğinize spa ve sauna kullanımı da dahil oluyor.

Tenise karşı ilginiz varsa Khalifa International Tennis and Squash Complex’te 1 gün önceden kort kiralayabilir, ya da yine otellerden birinin kortlarını kullanabilirsiniz. Sosyalleşmek isterseniz internations.org sitesinde cuma günleri Sheraton otele gidip tenis oynayan bir grup var, onlara da katılabilirsiniz. Squash dersi almak isterseniz, Qatar Squash Federation School 1 kişi için aylık 1000 QR’e dersler veriyor, buna da kayıt yaptırabilirsiniz.

Sharq Village Hotel Six Senses Spa’da Yoga, Spinning, Meditasyon ya da Stretching derslerine katılabilir, Sheraton Hotel’de Zumba derslerine gidebilirsiniz. Üstelik bunların hiç biri için üye olmanıza gerek yok. Yoga dersleri ders başına 60 QR, zumba ise 50 QR. Haftanın hemen hemen her günü dersler var.

Dalış için birçok dalış okulu var. Ben ufak bir araştırma yaptım ama henüz hiç birine gidemedim. Elediklerim Poseidon Dive Center ve Qatar Dive Center. Bu ikisinde dalış kursu alabilir, ekipmanınızı kiralayabilirsiniz.

Son olarak da golfe merakınız varsa Doha Golf Club’ta golf dersleri alabilirsiniz.

2 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. damla dedi ki:

    arayıpta bulamadığım ve Katarda ki yaşamla alakalı ‘Gidersem ben orda ne yapacağım!’ dediğim herşeyi buldum.Çok güzel paylaşımlar.

    Beğen

    1. kataragelsene dedi ki:

      Tesekkurler guzel yorumlar icin 🙂

      Beğen

Yorum bırakın