Katar’da Türk Ürünleri


11169834_10152672886662038_4616000733292869508_n

Bugünlerde zamanımızı Türk malzemeleri araştırmakla geçiriyoruz. Koca Katar’da çaydanlık da mı bulunmaz? Bulunmuyor. Peki şu küçük çay bardaklarından? O da yok. Sucuk? Ezine peyniri? Peki ya biber salçası? Burada bir süre yaşayınca bazı tadlara ne kadar alışık olduğunuzu anlıyorsunuz. Ben şimdilerde kendime şaşırıyorum. 2008 yılında burada yaşarken bir Türk arkadaşım yoktu, ya da öyle ilk 6 ayda hemen Turkiye’ye gidip de peynir zeytin getirememiştim. Katar’da da böyle bir arayışım yoktu üstelik. Yaşlanıyoruz da isteklerimiz mi değişiyor nedir..Neyse, Katar’da gelecekler ya da burada yaşayıp da Türk ürünlerini bulamayanlar için ufak tecrübelerimi aşağıda paylaşacağım. Eğer sizin de bildiğiniz yerler varsa yorumlara yazarsanız nasıl güzel olur..

Dün çaydanlık bulma derdiyle Old Airport yolundaki New Remedy isimli yere gittik. Çaydanlık bulamadık ama çoğu Türk ürünü vardı. Borcam, Pasabahce’nin şarap, çay bardaklarından tutun, sürahilerine kadar çoğu ürünü vs gibi mutfak malzemeleri bulunabilir. Birkaç şubesi daha varmış bu New Remedy’nin ama nerede olduklarını bilmiyorum.

Al Meera, yine Al Matar yolu üzerindeki Jarir Bookstore’un hemen karşısındaki süpermarkette Kemal Kükrer’in limon suyundan tutun nar ekşisine kadar Türk soslarını bulabiliyorsunuz. Türk zeytini olarak Fora, peynir olarak da Bahçıvan ve Pınar ürünleri var. Biber salçasını da bulabileceğiniz tek yer burası sanıyorum.

Al Ahli Hastanesi’nin karşısında bir de Al Rawnaq diye 1 milyoncu gibi bir süpermarket keşfettik. Ramazan öncesi olduğundan mıdır, market deli gibi doluydu. İçeride mutfak malzemelerinden tutun kırtasiye ürünlerine kadar ne ararsanız bulabileceğiniz bir yer. Evde pasta kek yapıyorsanız buradan süslü kutularını alıp, içlerine koyup satabilir, ya da ufak seramik kumbaralardan satın alıp evde boyama yapabilirsiniz. Ufak ve renkli cam şişeleri gördüğümüzde Katar’da bir Tektekçi bar açmak istesek de bunun hayalden ileri gidemeyeceğini biliyoruz. Fiyatlar oldukça uygun, zaten adam gibi bir kontrol sistemleri de yok, yani bir ürünün etiketini çıkarıp başka ürüne yapıştırsanız haberleri olmayacak.Neyse, burada da çaydanlık bitmiş, 10 gün sonra gelecekmiş.

Salwa Road üzerindeki Jarir Bookstore ve Leonard Beauty Saloon’un yanında bir de Rameez diye bir süpermarket var. Orada da cay bardaklarından tutun kahve cezvesine kadar bir çok Türk mutfak malzemelerini bulabiliyorsunuz. Üstelik içerisinde ufak bir marketi de mevcut, buradan sebze meyve ve diğer market ürünlerini alabilirsiniz.

Sonuç olarak ezine peyniri, adam gibi zeytin ya da demlemelik Türk çayı yok. Çaydanlık varmış ama biz bulamadık. Alışık olduğumuz bardaklar, cezve, tava vs kolaylıkla bulunabiliyor.

Çay içmek içinse yine Türk restoranlarına gitmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.

Türk ürünleri ve restoranları demişken, Ramazan boyunca Sütiş’te de set menü olacakmış. Şu ana kadar Katar’da yediğimiz en güzel Türk yemekleri Sütiş’te olsa da garsonların çok konuşmaları ve durmadan şikayet halinde olmaları yüzünden yakın zamanda müşteri kaybetmeleri olası. İlgililer varsa etrafta bunu okuyan gören, buradan da Katar Türk sakinlerinin sesi olalım istedim çünkü herkesten aynı yorumu duymak pek hoş olmuyor. Yeni açılan Köşebaşındaysa çorbalar soğuk geliyor, verdikleri zeytin bir şeye benzemiyor ve kebapları da Arap işi. Demlik çayları da yok ne yazık ki. Bunları geçtim, Twitter’dan şikayet ettiğimizde de form doldurmamızı istiyorlar, şaka gibi. Köşebaşı Katar’a tekrar gidilir mi? Bu menü ile hayır.

2 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. Anonim dedi ki:

    gate mall daki eatopia da ezine beyaz peynir var:)

    Beğen

    1. kataragelsene dedi ki:

      super, tesekkurler! 🙂

      Beğen

Yorum bırakın