Meksika’da Holbox Adası’nı Ziyaret Etmek İçin 8 Neden

acs_0113

1-Herşeyden önce, Holbox’a kolayca ulaşabilirsiniz. 

Cancun Havaalanı’ndan: Havaalanındaki transfer servisinden yararlanarak Chiquilá’daki feribotların kalktığı yere ulaşabilirsiniz. İskelede iki adet feribot şirketi göreceksiniz. Her yarım saatte kalkan feribotlar ile Holbox’a sadece 25 dakikada ulaşabilirsiniz. 

Yine Cancun veya Playa Del Carmen’den: AeroSaab isimli havayolları şirketi ile ufak (5 kişilik) uçaklar ile direk Holbox’a geçebilirsiniz.

Araba kiraladıysanız arabanızı Chiquilá’daki feribot iskelesi yanındaki  otoparklardan birine bırakabilirsiniz.

2- Pek bilinen turistik bir ada değil (henüz)

Playa Del Carmen’e yıllar önce gidenler, şimdi gittiklerinde hayal kırıklığına uğruyor. Her yer turistik olmuş ve insanlar malesef doğayı mahvetmiş durumda. Tulum’un geleceği de bu yönde ki Cancun’daki gibi beş yıldızlı otellerin inşaatının başlaması an meselesi.

Holbox’a Venezuelalı bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine gittik. Oldukça ufak bir ada düşünün, tertemiz denizi, bembeyaz kumları, golf arabaları, renkli evleri ve salaş barları ile gün içinde bile sokaklarında mayo ile gezebileceğiniz. İşte burası Holbox. Merkezin kalabalığından 45 dakika uzağa, kuzeyine ya da güneyine gittiğinizde insan eli az değmiş doğa harikaları ile karşılaşabileceğiniz bu adayı daha fazla turistik olmadan mutlaka görün derim.

acs_0120

3- Sezonunda giderseniz balina köpekbalıkları (whalesharks) ile yüzebilirsiniz.

Su yüzeyine çok yakın yüzen, dünyanın bilinen en büyük köpek balığı, bildiğiniz köpek balıklarından değil. Plankton ve küçük deniz canlılarıyla beslenen bu zararsız koca ağızlı balıklar ile Holbox’ta yüzebilirsiniz.

Sezon 1 Haziran ile 15 Eylül arasında. Biz Eylül başında gittiğimizde sezonu ne yazık ki 1 hafta ile kaçırdık. Sezonunda gittyseniz ve bu 14 metrelik deniz canlıları ile yüzmek istiyorsanız, Holbox içerisinde birçok tur şirketi mevcut. 

4- Pembe flamingoları görebilirsiniz.

İnsanlara pek alışık olmayan pembe flamingoları görmek istiyorsanız adanın Punta Mosquito tarafına, denizin içindeki kum tepelerinden yürüyerek gitmeniz gerekecek. 

Punta Mosquito’ya iki şekilde ulaşılıyor: denizden veya sahilden. Sahilden giderseniz önünüze 2 adet nehir çıkacak ve ikincisinden pek yüzmek istemeyeceksiniz. Bunun yerine suların çekildiği zamanlarda Flamingo Hotel’i geçtikten sonra denize doğru yol alın ve su icinde 45 dakikalık bir yürüyüşe hazır olun. Suyun seviyesi en fazla belinize kadar geliyor olacak ve yolun sonunda flamingo gruplarını göreceksiniz.

Flamingoları görmeye birçok insan gidiyor ve fotoğraf çekme adına kuşlara yaklaşarak onları korkutuyor ve kaçırıyorlar. Bu nedenle pek fazla yaklaşmayın, ses yapmayın ve doğayı olduğu gibi deneyimleyin.

img_7063

5- Parlak mavi dalgalara şahit olabilirsiniz (biyolüminesan fitoplankton)

Ayın olmadığı gecelerde Holbox denizlerinde dünya  üzerinde görülmesi gereken müthiş olaylardan birine şahit olabilirsiniz.

Biyolimünesan fitoplankton olarak bilinen ve biyolojik olarak kendi ışıklarını üretebilen planktonlardan oluşan bir sürünün karaya vurması olayı, en net olarak ayın olmadığı gecelerde adanın Punta Cocos tarafında görülüyor. Tavsiyem turlara para vermek yerine bisiklet kiralayarak Punta Cocos tarafına gitmek, güneşi batırmak ve gecenin karanlığını beklemek. 

img_7084

6- Turistik olmayan fiyatlara yiyip içebilirsiniz.

Holbox’da pahalı restoranlar da var ama yemek için oldukça ucuz alternatifleriniz var (özellikle de leziz sokaktaki meksika yemekleri) 

Marketlerden bazıları 24 saat açık ve dışarı çıkıp eğlenmek istemezseniz bile otelinizde kendi eğlencenizi yaratabilirsiniz. Dışarı çıkıp eğlenmek isterseniz ‘Hot Corner’ isimli barda sabaha kadar eğlenebilir, ya da Taco Queto’da harika lokal yemeklerden tadabilirsiniz. Adada deniz ürünleri ve özellikle ıstakoz pizzası çok ünlü. 

7- Hiçbir şey yapmamaktan da zevk alabilirsiniz.

Holbox’un en iyi yanı, birşey yapmak zorunda olmayışınız. Uzanın hamaklardan birine, alın kitabınızı ve doğanın, kuşların ve denizin güzelliğini izleyin. 

img_6957

8- Bohem sokaklarını ve sokak sanatını keşfedebilirsiniz.

Holbox, 2015 yılında Uluslararası Halk Sanat Festivaline katılmış. Bu festival sayesinde bir grup uluslararası sanatçı, evlerin duvarlarına resimler yapmaları için adaya çağrılmış. Restoranlar, oteller ve evleri parlak renklere bürünmüş bu ada, fotoğraf çekmeyi sevenler için de bir cennet.

1 Comments Kendi yorumunu ekle

Yorum bırakın