Katar’da Meyve Sebze Pazarı

IMG_5859

Çoktandır zaman bulamadım yazmaya. Dubai, sonra İstanbul, sonra iş güç aktivite derken ancak yazabiliyorum. Yazacaklar birikti aslında ama bugün size Katar’ın sebze meyve pazarından bahsedeceğim. Katar’da yaşıyorsanız, alışverişinizi buradan yaparken sizin de bir yardımınız dokunur belki.

Istanbul’dan döndüğümde Facebook’ta tesadüfen bir sayfaya rastladım, biraz araştırınca bir avuç evsiz hamalın taşıma için kullandıkları araçların üzerinde kaldıklarını, aç olduklarını ve ülkeden de ayrılamadıklarını öğrendim. Haberlere çıkmış, Facebook’ta da bir yardım sayfası açmışlar bu evsiz hamallara yardım etmek için. Yer Salwa Road üzerindeki Wholesale Market. Wholesale Market içerisinde birkaç pazar daha var ama bu evsizlerin kaldıkları yer Kilo Market diye geçiyor. Cuma günü öğleden sonra gittik, ortalarda pek ses seda yoktu, kapalı herhalde diye düşündük ama birkaç kişiye yol sorunca gösterdiler. Biraz iç kısımlarda gizlenmiş bir pazar bu kilo market. İçeri giriyorsunuz, Beşiktaş pazarı gibi. Kıyafet falan satılmıyor tabi, sadece sebze meyve. Alışverişe başladık, hemen arkamızda 70-80 yaşlarında yorgun, sıcaktan bunalmiş bir amca belirdi, elimizdeki 2-3 poşeti taşıyıp para alabilmek için. Hemen verdik, bütün pazar boyunca bizi arkamızdan takip etti. Hava 40 derece, amcanın elindeki su şişesi boş. Çok dolanmadan alışverişimizi bitirdik. Amca bizi arabaya kadar takip etti, kutular ile beraber aldıklarımızı arabaya yerleştirip amcaya her halde bir günde kazanamayacağı parayı verdik. Çok sevinmiş olmalı ki elimizi sıktı, biz arabaya binince de arabasını bir köşeye bırakıp markete doğru yol aldı.

Pazardan aldıklarımız Carrefour ya da başka bir alışveriş merkezinden daha ucuzdu.Domatesler diğerlerine nazaran biraz daha kırmızı, yeşillikler ise biraz daha tazeydi. Birkaç Katarlı dışında pazarda pek fazla kişi yoktu. Kim gider zaten o sıcakta pazara..

Hamallar pazarın çıkışında dışarıda bir arada oturuyorlar. Yeşil kıyafetlerinden hemen tanıyabilirsiniz. Bizim amcada yeşil kıyafet yoktu ama en yaşlıları da oydu sanırım.

Katar’da yaşıyor ve sebze meyve alışverişimizi pazardan yapalım, bu amcalara da yardımcı olalım derseniz Facebook sayfası #savehamaalis. Daha fazla detay ve resimlere oradan ulaşabilirsiniz.

4 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. Ömer Taşcı dedi ki:

    Merhaba ismim Ömer Taşcı Katara yerleşmek için gelip yerleşmek istiyorum,izniniz olursa sizin gözünüzden Katarı ve orada yapılabilecekleri algılamak istiyorum.Bana bir telefon numarası yada bir sosyal medya bağlantısı iletebilirseniz sevinirim.Telefonum : 05325458406 mailim : gezgintuccar34@homail.com. ilginize şimdiden teşekkür ederim.

    Beğen

    1. kataragelsene dedi ki:

      Ozel kontak paylasmiyorum, soracaginiz konular varsa buradan yardimci olabilirim. Tesekkurler.

      Beğen

  2. Fevzi dedi ki:

    Selamünaleyküm katara ihracat yapmak istiyorum hicaz nar meyvesi bana orda yaş meyve sebze ile uğraşan bir firma ile aracilik yapabilir misiniz saygılar +905433107600 saygılar allaha emanet olun

    Beğen

    1. Isiniz hakkinda bilgiye sahop degilim fakat Katar’da is yapabilmek icin Katarli bir ortaginizin olmasi gerekiyor.

      Beğen

Yorum bırakın